Activiteiten!

International Gipsy Festival in de Interpolistuin (25-26 mei)

25 mei 2013 vanaf 15:00 uur in Interpolistuin

Het International Gipsy Festival laat op zaterdag 25 en zondag 26 mei de zon weer schijnen in de Tilburgse Interpolistuin. Met een wervelend programma vol muziek.
Van traditionele gipsyklanken tot eigentijdse hip-hop, van opzwepende Balkan tot lome jazz, van feestelijke brass tot warmbloedige flamenco: tijdens het International Gipsy Festival spelen topmuzikanten uit heel Europa de grenzen open. Voor de zeventiende keer komen Sinti en Roma en vooral heel veel uitgelaten bezoekers van heinde en verre naar dit zonnigste festival van Nederland.

Op de hoogte blijven van het nieuws, programma en kaart(voor)verkoop?
Kijk op de
website of word vriend van onze Facebook-pagina.

 

Op zaterdag 25 mei gaat de tuin om 14.00 uur open en start het programma om 15.00 uur. Met o.a.:

Mafiasko Taxi (diverse landen)
Het beste uit alle windstreken door een Bosnische zangeres, een Servisch-Belgisch-Frans blazerstrio en een Duits-Belgische ritmesectie. Van sevdah tot flamenco, van tarantelle tot rumba, van cumbia tot fado.

Balcony Players (Nederland) feat. Anti Kovacs (Hongarije)
Klezmer- en gipsyensemble dat de wortels van klezmer- en Romamuziek opdiept, bijgestaan door Anti Kovacs, zanger van de bekende Hongaarse groep Romano Drom.

Pauni Orkestar (Melk & Honing project)
Grensverleggend project waarin Bulgaarse muziek wordt vermengd met oude en nieuwe Nederlandstalige teksten. Oude bronnen en nieuwe woorden door o.a. Kay Krijnen (Amariszi and Di Gojim), Akos Laki (Carlama Orkestar), Jasper de Beer (Amsterdam Klezmer Band) en Bokkie Vink (STriCat).

Orchestre International du Vetex (Belgie/Frankrijk)
Total Tajine! Een overdonderde opzwepende muzikale smaakexplosie met latin, balkan, afrobeat, tarentella, ska, reggae en Belgische en Noord-Franse fanfareharmonieën door een negentienkoppige Frans-Belgische fanfare.

Di Gojim (Nederland)
Aanstekelijke mix van Joodse muziek, zigeunermuziek en Oost-Europese volksmuziek. Op hun meer dan dertig (!) instrumenten en vol melancholie, humor en ontroering maakt Di Gojim van ieder concert een ongeëvenaard muziekfeest.

Shtetl Band Amsterdam feat. Christian Dawid (Nederland)
De authentieke Oost-Europees Joodse volksmuziek zoals die honderden jaren lang klonk - recht uit het hart - én de nieuwste klezmer - snel, dansbaar en gevoelig - in een ongekend krachtig en gedreven concert, samen met klarinettist Christian Dawid.

Koninklijke Zigeunerorkest Roma Mirando (Nederland)
De unieke, authentieke Sintimuziek in een hartstochtelijk concert door de nazaten van de legendarische zigeunermuzikant Tata Mirando.

KAL (Servië)
Eigentijdse combinatie van westerse rock en oosterse Romamuziek.

Op zondag 26 mei gaat de tuin om 13.00 uur open en start het programma om 14.00 uur. Met o.a.:

Bollywood Masala Orchestra (India)
Opwindend schouw- en luisterspel met brassbandmuziek, zangers, dansers en acrobaten in een avontuurlijke musical, zoet, pittig en extravagant als de warme Indiase geboortegrond.

Oana Cătălina Chiţu zingt Maria Tănase (Roemenië)
Aangeres Oana Cătălina Chiţu vertolkt de authentieke Roemeense volksliederen en tango’s van Maria Tănase (1913-1963), diva zonder weerga.

Carmen Fernandez (Spanje)
Met haar krachtige, pakkende stem weet Carmen Fernandez - afkomstig uit een prominent flamencogeslacht - de authentieke flamecoliederen een heel persoonlijke, warmbloedige toets te geven.

Projekt Rakija (Nederland)
Winnaars van de jury- én de publieksprijs van de Dutch Balkan Blues Contest tijdens het Gipsy Festival 2012! Bonte groep jonge talenten en gelauwerde muzikanten van verschillende nationali- teiten rondom de Bosnische gitarist Igor Sekulovic brengt een 'high-energy' mix van feestelijke Balkan klanken, melancholische Sevdalinka (oude Bosnische blues) en rauwe rock 'n roll.

Braka Kadrievi feat. Demirali Nato en Amza Tairov (Macedonië)
Macedonische gipsybrassband, bekend van de film ‘Time of the Gypsies’, met Romska Orientalna Musika: zigeunermuziek ruimhartig verweven met Macedonische, Servische, Griekse en Turkse volksmuziek, met Arabische, Spaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden.

Koby Israelite (Engeland)
Grandioze multi-instrumentalist. Met zijn virtuoze, freaky instrumentale mix aan stijlen vol accordeons, rockgitaren en stevige drums en bas snelt Israelite van countrystampers naar klezmer- en balkanmelodietjes, van ijzingwekkend mooie bluesrockcovers naar pretentieloze feestmuziek.

Gadjo Joe (België)
Rasverteller, met een woonwagen vol avonturen en een eindeloze fantasie, leidt klein en groot rond door verborgen geschiedenissen, waar duizend sterren schitteren.

Basily Boys feat. Noa Eyl en Tucsi Basily
Vier neven uit de beroemde zigeunerfamilie Basily brengen ‘gipsy jazz’, de eigentijdse tegenhanger van traditionele zigeunermuziek, bekend van Django Reinhardt. Tijdens het Gipsy Festival spelen ze met twee veelzijdige gasten: Noa Eyl en Tucsi Basily, beiden op viool.

Prijsinfo:
Dagticket in voorverkoop € 12,50 / Combiticket in voorverkoop € 20
Dagticket in het festivalweekend € 15 / Combiticket in het festivalweekend € 25
Kaartverkoop:
online + voorverkoopadressen

Festival van het Levenslied

Overzicht podium
Overzicht podium

Festival van het Levenslied Tilburg

De 22e editie van het Festival van het Levenslied zal plaatsvinden op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013.

Nederlandstalige muziek met een lach en een traan. Bezoekers kunnen zich weer helemaal uitleven op het Piusplein en de Paleisring. Bekende Nederlandse artiesten en lokale beroemdheden zorgen voor een uitbundige sfeer. Het Festival van het Levenslied is al jaren één van de best bezochte evenementen van Tilburg en landelijk de grootste in zijn soort.

Officiële website: www.levensliedtilburg.nl

 

Na 22 jaar is het festival rijp voor vernieuwing!

Beste festival bezoeker,

Op 1 en 2 juni a.s. kan iedereen weer twee dagen meedeinen op de bekende Nederlandstalige muziek in de binnenstad van Tilburg.

Na 22 jaar is het festival rijp voor vernieuwing! We willen meer contact met het publiek en één groot podium. Aan de kop van het Piusplein en de Paleisring zal een megapodium komen met twee lange catwalks.
Artiesten worden begeleid door een groot orkest onder leiding van Jan Willem Rozenboom, de pianist/arrangeur van Guus Meeuwis.

Welke artiesten dit zijn....houden we nog even geheim. In de loop naar het festival zullen de namen bekend gemaakt worden.

Op het festival blijft er ook plek voor minder bekende artiesten. De stichting vindt het belangrijk om podium te blijven bieden aan nieuw talent.

We zijn zeer verheugd te kunnen melden dat de hoofdsponsor van afgelopen jaar, JVH Games/Jack’s Casino, ook dit jaar heeft besloten het hoofdsponsorschap op zich te nemen. Daarnaast is onze trouwe subsponsor Gianotten weer bereid gevonden om een prachtige bijdrage aan het Festival te leveren.
Dit jaar neemt Ziggo deel als nieuwe subsponsor. Een prachtige landelijke partij waar wij erg trots op zijn.

Het festival is gratis voor het publiek en bijna geheel afhankelijk van sponsors. Sommigen van hen zijn al jaren trouwe sponsors. Niet alleen grote sponsors zijn belangrijk voor het festival, maar iedere bijdrage is van betekenis. Nog steeds dienen zich nieuwe sponsors aan om bij te dragen aan dit succesvolle festival, dat een van de langstlopende van Tilburg is.
Ook de horecavereniging Paleisring/Piusplein levert een aanzienlijke bijdrage door middel van hun medewerking aan het festival. Zonder haar medewerking kunnen wij het festival immers niet gerealiseerd krijgen.

Houd de site of onze Facebook-pagina goed in de gaten voor de bekendmaking van de line-up van het festival. Hierop zal ook duidelijk worden gemaakt hoe mee kan worden gedaan aan de voorrondes voor het festival. Deze voorrondes worden georganiseerd om nieuw talent een kans te bieden.

We kunnen trots zijn op onze organisatie, bestaande uit een grote groep ondernemers uit de regio die hun expertise belangeloos ter beschikking stellen en elk jaar hard werken om dit gratis festival te realiseren. Tenslotte wil ik graag de mensen van de gemeente Tilburg bedanken die zich ieder jaar weer inzetten voor ons festival.

Namens de organisatie van de stichting wens ik alle bezoekers een geweldig en geslaagd Festival van het Levenslied, nieuwe opzet!

Maurits Hirsch Ballin
Voorzitter Stichting Levenslied

Hap Stap Festival in Tilburg

Plattegrond Hap Stap
Plattegrond Hap Stap

18 jaar geleden zijn enkele ondernemers op het idee gekomen om een laagdrempelig festival te organiseren waarbij de restaurants uit de binnenstad zich met hun gerechten konden presenteren aan de inwoners van Tilburg. Mede door de inzet van de deelnemende ondernemers, sponsoren en de vrijwilligers die zich ieder jaar belangeloos inzetten om dit 4 daagse festival tot een succes te maken staat het festival in 2013 er van 17 t/m 20 mei voor de 18e keer!

Tilburg Hap Stap Festival “Waar je thuis bent als je uit gaat”

Openingstijden Tilburg Hap Stap Festival

Dagen

Datum

Tijden

Vrijdag

17 mei

17.00 tot 01.00 uur

Zaterdag

18 mei

14.00 tot 01.00 uur

Zondag

19 mei

14.00 tot 01.00 uur

Maandag

20 mei

14.00 tot 22.00 uur

 

Deelnemende Restaurants 2013

1. Happy Italy
2. Het Eiland (uit Goirle)
3. De Heeren van Tilburg
4. Tapasbar Mañana
5. Hotel Brasserij Central
6. Square
7. La Cabaña
8. Polly Maggoo
9. Puur Mercure
10. Aan Tafel
11. Klein Tilburg
12. Gasterij de Commanderie
13. Gember en Sereh
14. Het Huys van Voskens
15. Het Wapen van Tilburg
16. Restaurant Riddershoeve (uit Berkel-Enschot)
17. De Postelse Hoeve
18. IJstijd Tilburg

 

De Hap Stap munten zijn voor € 2,25 te koop bij de kassa’s op het festivalterrein. U kunt bij de kassa’s alleen contant betalen. De Hap Stap munten kunt u tot 1 week na het festival inwisselen bij de deelnemende horecaondernemers.

Meer weten over het redcoon.nl Tilburg Hap Stap Festival?
Kijk op www.hapstap.nl